210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Η Σπασική κολίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες χρόνιων κοιλιακών συμπτωμάτων. Η ίδια κατάσταση περιγράφεται και σαν βλενώδης κολίτιδα, σπαστική κολίτιδα, ευερέθιστο έντερο, νευρογενής διάροια, εξαρτάται πιο κλνικό χαρακτηριστικό επικρατεί.

Συναισθηματικά προβλήματα, ψυχολογικοί παράγοντες, στρεσογόνες καταστάσεις παίζουν συχνά σημαντικό ρόλο. Επίσης αλλαγή στην χλωρίδα του εντέρου κατά την διάρκεια αντιβίωσης μπορεί να επιταχύνουν ή και να επιβαρύνουν τα συμπτώματα. Τα υπακτικά συχνά διαωνίζουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Η Ομοιοπαθητική με ήπιο και φυσικό τρόπο, πάντοτε με το κατάλληλο ιστορικό δίνει λύση σε αρκετά τέτοιου είδους προβλήματα χωρίς επιβάρυνση για τον οργανισμό.

Χαρακτηριστικός είναι ο ΠΟΝΟΣ που οφείλεται σε ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ της κινητικότητας του ΕΝΤΕΡΟΥ που συνήθως εντοπίζεται χαμηλά στο υπογάστριο και αριστερά στην κοιλιακή χώρα και όχι μονο αλλα και αλλου.Ο πόνος ποικίλει σε ένταση,η διαταραχή της εντερικής κινητικότητας έχει ως αποτέλεσμα ανώμαλες κενώσεις με αρκετή βλένα συχνά.

Οι πόνοι περιγράφονται σαν κολικοί,σαν «μαχαιριές»,ακόμα δε σαν ενας μόνιμος αμβλιχρος πόνος η εναλλαγή ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ με ανώδυνες ΔΙΑΡΡΟΙΚΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ.Με αυτή την κατάσταση ο ασθενής μπορεί να ζεί για χρόνια ενω η γενική  κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο.

Η αναλυτική και ενδελεχής λήψη πληροφοριών κατά την διάρκεια της ιατρικής συνέντευξης,συμπεριλαμβανομένων τυχόν παρακλινικών εξετάσεων που έχει κάνει ο ασθενής, οδηγούν στην επίλυση του προβλήματος που τον απασχολεί όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής του.


[avatar user=”draman” size=”thumbnail” link=”http://omiopathitiki.com/viografiko/” align=”left”]Δημήτρης Ραμαντζάς Ιατρός Ομοιοπαθητικός, ειδικευμένος και στην Κυτταρολογία[/avatar]