Επιλογή Σελίδας
Μοιραστείτε το!

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα αφορά μια δυσάρεστη κατάσταση που ταλαιπωρεί συχνά αρκετούς ανθρώπους. Χαρακτηριστικό είναι ο περιορισμός της κίνησης μερικές φορές του καρπού,ενώ πολύ συχνά
διαπιστώνεται αδυναμία στα δάκτυλα κυρίως τα τρία πρώτα(αντίχειρας,δείκτης,μέσος και λίγο ο παράμεσος),μουδιάσματα και πόνος είναι παροντα συμπτώματα επίσης.

Η ανωτέρω ανατομική εντοπιση οφείλεται στο μέσο νεύρο που διέρχεται από την παλάμη μέσα από ένα χώρο που ονομάζεται καρπιαίος σωλήνας.

Παράγοντες που δημιουργούν αυτή την κατάσταση είναι η συχνή και χωρίς την απαραίτητη διακοπή χρήση επίμονης κίνησης του καρπού (συχνά λόγω επαγγέλματος,κομπιούτερ κ.λ.π),η ρευματοειδής αρθρίτιδα, Σακχαρώδης διαβήτης και άλλα.

Η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με συντηρητικό τρόπο όπως με ακινησία και ένα ναρθηκα ,με φάρμακα(αντιφλεγμονώδη,κορτικοστεροειδη ενέσιμα),αλλαγή δραστηριότητας σε πιο ήπια μορφή .Επι αποτυχιας , η χειρουργική παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη για την πιθανή αποκατάσταση της προβληματικής καταστάσεως.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στο στάδιο που μπορεί να αποφευχθεί η κατάχρηση των ανωτέρω φαρμάκων προλαμβάνοντας πιθανή επιδείνωση και ακόμα μια επέμβαση σε πολλές περιπτώσεις ,με φυσικό και υγιεινό τρόπο μέσω των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που διαθέτει.


Δημήτρης Ραμαντζάς Ιατρός Ομοιοπαθητικός, ειδικευμένος και στην Κυτταρολογία

Bitnami