210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Η Οστεοπόρωση είναι μία σκελετική συστηματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από μείωση της οστικής μάζας και εκφύλιση της μικροαρχιτεκτονικής του οστίτη ιστού.Αυτό συνεπάγεται μία αύξηση της ευθραυστότητας  των οστών και της ευαισθησίας στα κατάγματα.

Η υγιής κατάσταση του οστού προυποθέτει να υπάρχει ισορροπία στον μεταβολισμό και στην δημιουργία οστίτη ιστού, έτσι στην οστεοπόρωση έχουμε είτε υψηλή επαναρρόφηση είτε λιγώτερη δημιουργία ιστού δηλαδή με άλλα λόγια η οστεοκλαστική δραστηριότητα υπερισχύει της οστεοβλαστικής.

Γνωστοί παράγοντες που εμπλέκονται είναι διατροφικής αιτιολογίας(έλλειψη ασβεστίου,βιταμίνης D,πρωτεινών),γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση(πολύ συχνό),κάπνισμα,αλκοόλ,κορτικοστεροειδή,νεφρικής αιτιολογίας νόσος, αμηνόρροια υποθαλαμικής προέλευσης(αθλήτριες,νευρική ανορεξία),έλλειψη άσκησης,καθώς και μετά την εμμηνόπαυση όπως αναφέρθηκε πιό πάνω είναι αρκετά συχνή και λόγω της μείωσης των οιστρογόνων.

Η σωστή διατροφή,πρόσληψη ασβεστίου(συμπληρωματικά),αντιμετώπιση της έλλειψης βιταμίνης D,άσκηση όσο είναι δυνατόν περισσότερο ( για να ενισχυθεί το μυικό σύστημα) θεωρούνται απαραίτητα.

Η Ομοιοπαθητικη συμβάλλει με το προσωπικό ιατρικό ιστορικό στην αντιμετώπιση και παράταση της εκφυλιστικής διαδικασίας της οστεοπόρωσης τόσο με πιθανό εξατομικευμένο ιδιοσυγκρασιακό σκεύασμα όσο και οργανοπαθητικά με ασφαλή και υγιή τρόπο σε αρκετές περιπτώσεις.