210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Ο κάθε άνθρωπος βιώνει από την παιδική του ηλικία μέχρι το βαθύ γήρας διάφορες καταστάσεις η διαχείριση των οποίων συμβάλει στην ευτυχία και την πρόοδο του καθενός στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί.Χρήματα,εργασία,οικογένεια,σπίτι,αυτοκίνητο,σπουδές,καριέρα,φήμη,δόξα,μεγάλος έρωτας,υγεία,ωραίο σώμα είναι κάποιες από τις επιθυμίες και τους στόχους που μπορεί να θέλει κάποιος να πραγματοποιήσει.

Συμβαίνει συχνά κάτι να μην πηγαίνει καλά και τότε αρχίζει η δημιουργία δυσάρεστων γεγονότων,που εκφράζονται με παθολογικές καταστάσεις.Οπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου ,σε αρκετές των περιπτώσεων Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ.

Η ποιότητα των συναισθημάτων που εκφράζονται μπορεί να είναι μία βαθιά αίσθηση αποτυχίας,ανασφάλειας,ντροπής και ενοχής που συμβάλουν στην δημιουργία μίας έντασης η οποία είναι παρούσα,έχοντας συναισθήματα που υποβόσκουν όπως η οργή,ο θυμός,εκδίκηση και η καταστροφικότητα, προκύπτουν σαν αποτέλεσμα μίας αποτυχίας σε έναν γάμο η μία σχέση,στην εργασία,σε αντιμετώπιση στον καθένα από την κοινωνία,την οικογένεια κ.λ.π..

Φυσικά εννοείται αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλονίζεται η υγεία του ατόμου και το άγχος να εγκλωβίζει την υγεία σε μία εσωτερική διαταραχή ψάχνοντας να βρεί ισορροπία πότε με εκδηλώσεις θυμού και οργής Προσδοκώντας να δώσει με αυτό τον τρόπο λύση στο πρόβλημα(στην ουσία φεύγεις από το ίδιο το πρόβλημα προσωρινά και ψάχνεις πώς να πληγώσεις ,επειδή έχεις πληγωθεί).

Μπορεί όμως και να προσπαθείς να χαμογελάσεις,να φανείς ήρεμος,καταπιέζοντας την αξιοπρέπεια,την αγάπη τον κόπο που έχεις κάνει ,τα συναισθήματα σου νοιώθωντας ταπείνωση,αγανάκτηση και μία θλίψη να σε περικυκλώνει πέφτοντας σε κατάθλιψη, απογοήτευση, άγχος και μελαγχολία.

Η σωματοποίηση των παραπάνω μπορεί να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ενός έλκους,μίας ημικρανίας,πόνου στην μέση,δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση, κνίδωση,αυπνία,πτώση μαλλιών μέχρι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και καρκίνου.

Η Ομοιοπαθητική μέσα από εξατομικευμένο ιστορικό(συμπεριλαμβανομένου και του ιατρικού),μπορεί να δώσει λύση σε αρκετές περιπτώσεις με τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα,βοηθώντας το άτομο να βρεί την σωματική και ψυχοδιανοητική του υγεία με τρόπο φυσικό και αποτελεσματικό.