210 93.18.881, Κιν: 6945 89.56.89, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ, ΟΜΗΡΟΥ 53 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Στίς μέρες μας στον σύγχρονο κόσμο αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν όλο και περισσότερο στις αρθρώσεις παρά από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.Αυτό οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στον τρόπο ζωής,στα επαγγέλματα,στον χαλαρό –άνετο και καθιστικό τρόπο διαβίωσης.

Αρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή της άρθρωσης.Γενικά οι άνθρωποι το εκλαμβάνουν ως οποιαδήποτε μορφή πόνου ή δυσανεξία που σχετίζεται με την κίνηση του σώματος ή γενικώς με δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις.

Αίτια μπορούν να είναι μία αυτοάνοση διαταραχή, μόλυνση, ως αποτέλεσμα μετά από ασθένεια, διαταραχή του συνδετικού ιστού, κληρονομική και γενετική ανεπάρκεια,με την πάροδο της ηλικίας (γήρανση).

Για παράδειγμα η Ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή χρόνιας φλεγμονής των αρθρώσεων αγνώστου στην ουσία αιτιολογίας,προσβάλει μέσης ηλικίας άτομα (αλλά και μικρότερα)οι δε γυναίκες είναι σχετικά περισσότερες.

Σημαντικό είναι να αντιμετωπιστει οσο το δυνατόν πιο νωρίς για να αποτραπεί η δυσχέρεια και η καταστροφή των αρθρώσεων.Είναι χαρακτηριστικό στα πιο ηλικιώμενα άτομα με χρόνιο πρόβλημα και παρά την επί μακρόν χορήγηση φαρμάκων(π.χ. κορτιζόνη) η παραμόρφωση και δυσλειτουργία των αρθρώσεων(παραμορφωτική αρθρίτιδα).

Η συμβολή της ομοιοπαθητικής είναι σημαντική και έχει να επιδείξει αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν ταλαιπωρηθεί σε διαφορετικό βαθμό.Εξυπακούεται ότι και σε άλλες μορφές Αρθρίτιδας η βοήθεια της ομοιοπαθητικής μπορεί να συνισφέρει με φυσικό και υγιή τρόπο.